Wie ben ik en waarom deze website?

Prettige kennismaking! Ik heet Peter en was meer dan 25 jaar werkzaam in de campersector. De opgedane kennis over het huren van een camper wil ik graag delen met de bezoekers van Camperadvies.com.

Heel vaak begint het avontuur met een gehuurde camper. Het is mij altijd opgevallen hoe enthousiaste beginnelingen na hun eerste camperreis ontgoocheld terugkomen. “Het is toch niet wat ik ervan verwacht had” was dan de reactie bij terugkomst.

Maar het blijft kriebelen en de drang naar de vrijheid van een camper blijft knagen. De beginneling die zijn eerste droomreis met een gehuurde camper in het water heeft zien vallen probeert het opnieuw, en dit keer met een ander type camper. En kijk, plots valt alles in zijn plooi. De liefde voor de camper is geboren…

Waarom de eerste tocht met een camper vaak tegenvalt? Vanuit mijn ervaring zie ik een paar redenen:

  • Ik zie dan veel mensen de verkeerde huurcamper uitkiezen. Er bestaat geen ideale camper. Iedereen heeft zijn eigen manier van reizen. Wat voor de ene het perfecte model is zal totaal ongeschikt zijn voor iemand anders.
  • Als ik met huurders praat net voor het vertrek voel ik dat ze de baan op gaan met verkeerde verwachtingen. Een camperreis doe je om te genieten, en genieten van de vrijheid doe je vooral als je stilstaat. Je hoeft niet eindeloos te blijven rijden. Veel huurders zitten veel te lang achter het stuur en proberen de volledige wegenkaart af te werken op veel te korte tijd.
  • Het is me ook duidelijk geworden dat teveel huurders onvoldoende voorbereid zijn op de praktische organisatie in een camper. Ja, het klopt. De leefruimte is beperkt. Ik beschrijf dat als gezellig en knus. Een onvoorbereide huurder die met zijn halve huisraad en kleerkast komt aanzeulen ziet vooral het plaatsgebrek en de gebrekkige opbergruimtes.
  • Als je een weekje huurt hoef je de huurcamper niet van binnen en buiten te kennen. Toch heb ik vaak gemerkt dat veel huurders tijdens hun campervakantie nog altijd de basisprincipes van een camper niet snappen. “Hoe komt het dat ik al rijdend geen stroom heb op de stopcontacten?”, “Waarom werkt die koelkast niet zo goed als thuis?”, “Wat is dan brommend geluid als ik de waterkraan opendraai?’

Ik dacht daarom om eens alles op een rijtje te zetten. Een website waar je alle info vindt om je te helpen de juiste camper te boeken. Geen bestemmingen of reisverslagen, maar gewoon nuttige informatie waar je wat aan hebt.

De komende dagen wens ik je veel leesplezier op Camperadvies.com, en binnen afzienbare tijd een zorgeloze en geslaagde vakantie met je gehuurde camper!

Contactgegevens: